Party česnečka
60 min.
Ingredience
- 10stroužkůČesnek
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1litrBujón slepičí
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaBalsamico ocet
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžícePažitka
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4plátkyChléb konzumní
- 80gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
37 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
488 mg
Cukr
396 mg
Postup přípravy
- 1česnek nakrájíme na tenké plátky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a česnek orestujeme dozlatova.
- 2V jiném hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujón, dáme do něj orestovaný česnek, podle chuti bujón dosolíme, opepříme a přimícháme asi 0.5 lžičky octa Balsamico. Zmírníme teplotu a pod poklicí pomalu vaříme přibližně 30 minut.
- 3Mezitím si omyjeme petrželku, pažitku a čerstvou majoránku. Bylinky drobně pokrájíme, pažitku si odložíme do misky. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme ho do pekáče. Přidáme petrželku s majoránkou, které promícháme s s pokrájeným chlebem a vše přelijeme rozpuštěným máslem. Chleba dáme do předehřáté trouby na 200°C. Opečeme ho asi 5 - 7 minut dozlatova.
- 4Do talířů rozdělíme opečené kostky chleba, přelijeme je česnečkou, dochutíme pažitkou, nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.