Party česnečka

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
37 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
488 mg
Cukr
396 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    česnek nakrájíme na tenké plátky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a česnek orestujeme dozlatova.
  • 2
    V jiném hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujón, dáme do něj orestovaný česnek, podle chuti bujón dosolíme, opepříme a přimícháme asi 0.5 lžičky octa Balsamico. Zmírníme teplotu a pod poklicí pomalu vaříme přibližně 30 minut.
  • 3
    Mezitím si omyjeme petrželku, pažitku a čerstvou majoránku. Bylinky drobně pokrájíme, pažitku si odložíme do misky. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme ho do pekáče. Přidáme petrželku s majoránkou, které promícháme s s pokrájeným chlebem a vše přelijeme rozpuštěným máslem. Chleba dáme do předehřáté trouby na 200°C. Opečeme ho asi 5 - 7 minut dozlatova.
  • 4
    Do talířů rozdělíme opečené kostky chleba, přelijeme je česnečkou, dochutíme pažitkou, nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.