Pasta puttanesca
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyBobkový list
- 4kusyPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule červená
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 230gramůŠpagety, Makarony
- 30gramůOlivy černé
- 4kusyRajčata sušená sterilovaná
- 1špetkaSůl
- 30gramůOlivy zelené
- 1lžíceKapary
- 2stroužkyČesnek
- 0,25kusChilli paprička sušená
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
22 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut špagety tak, aby byly měkké a zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Scedíme je a necháme okapat.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, ančovičky (sardele), drcenou sušenou chilli papričku a za častého míchání 10 minut opékáme, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. Přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rajčata a rajčatový protlak, a když se omáčka začne vařit, zmírníme oheň a zvolna 10 minut vaříme. Přidáme černé a zelené olivy, sluncem sušená rajčata, kapary a zvolna vaříme ještě 2-3 minuty. Hotovou omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
- 3Okapané těstoviny vrátíme do hrnce, polijeme omáčkou a zlehka promícháme. Pokrm rozdělíme do talířů, ozdobíme snítkami čerstvé petrželky nebo bobkovým listem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.