Paštičky s tuňákem a plněnými olivami
48 min.
Ingredience
- na ozdobu
- náplň
- 1lžičkaBazalka
- 16kusůMandle
- 450gramůTuňák v oleji
- 200gramůDrůbeží maso pečené
- 16kusůOlivy nakládané
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKapary
- 2kusyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3863 kcal
Bílkoviny
156 g
Tuky
321 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
76 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Připravíme 8 ks upečených paštiček z listového těsta.
- 2Umícháme náplň do paštiček:
- 3tuňáka z konzervy rozmixujeme i s olejem a dáme do mísy, přidáme k němu pokrájená vajíčka uvařená natvrdo, na kostičky pokrájené upečené maso, utřený česnek, kapary, sůl, pepř a omyté, drobně nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a naplníme paštičky, do každé ještě vložíme 2 zelené nakládané olivy, plněné mandlí.
- 4Paštičky dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 6-8 minut při 180°C. Upečené paštičky dáme na mísu a každou zakryjeme upečenou "pokličkou".
- 5Paštičky : na pomoučeném vále z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3 - 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.
- 6Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200°C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta.
- 7Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky které pečeme 8-12 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.