Paštika z černých oliv
10 min.
Ingredience
- 225gramůOlivy černé
- 1kusCitrony
- 4lžíceCitronová šťáva
- 25gramůStrouhanka
- 60gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12plátkůVeka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
438 mg
Postup přípravy
- 1Nasekáme na hrubo olivy a smícháme s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a kůrou, měkkým sýrem a strouhankou. Směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme.
- 2Paštiku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a necháme několik hodin v lednici, aby se zvýraznily chutě.
- 3Pokud ji chceme podávat jako zákusek k nápojům, použijeme kolečka pečiva, která osmažíme po obou stranách ve směsi másla a olivového oleje do zlatohněda a necháme okapat.
- 4Poté každé kolečko potřeme paštikou, ozdobíme proužkem citronu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.