Paštika z tykve a ricotty
80 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1500gramůTykev
- 50gramůStrouhanka
- 300gramůSýr Ricotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusSalát hlávkový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5litryVoda pitná
- 3lžícePažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka.
- 2Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat.
- 3Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody.
- 4Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit.
- 5Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.
- 6Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré.
- 7Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut.
- 8Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.