Paštika z tykve a ricotty

80 min.
Francie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka.
  • 2
    Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody.
  • 4
    Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit.
  • 5
    Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  • 6
    Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré.
  • 7
    Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut.
  • 8
    Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.