Pastýřský salát
35 min.
Ingredience
- 160gramůRýže loupaná
- 30gramůKřen
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
539 mg
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky.
- 2Do mísy vsypeme vařenou rýži, přidáme pokrájená vejce, strouhaný křen, osolíme, opepříme a přidáme lžíci pikantní hořčice. Vše spolu dobře a opatrně promícháme, aby se vejce příliš nerozpadla. Nakonec vmícháme smetanu a zasypeme posekanou pažitkou.
- 3Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.