Pastýřský salát se sýrem fetta
20 min.
Ingredience
- 500gramůOkurka salátová
- 500gramůRajčata
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůSýr Feta
- 50gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata a okurku omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Omytou petrželku najemno nasekáme.
- 2Dresink vinaigrette ušleháme z octa, oleje, soli a pepře a promícháme s připravenou zeleninou. Vše vložíme do salátové mísy.
- 3Sýr fetta nakrájíme na kostičky, rozložíme na salát, dozdobíme olivami a podáváme.
- 4Jako přílohu můžeme použít například sezamové chlebové placky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.