Pato con peras
65 min.
Ingredience
- 80mililitrůSherry brandy
- 1špetkaHřebíček
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 8kusůŠalotka
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHrušky
- 25gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMandle
- 2stroužkyČesnek
- 2kilogramyKachna mražená
- 8kusůMrkev kořen
- 1100mililitrůVývar drůbeží
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2827 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
195 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
24 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme muškátový oříšek, papriku, hřebíček, sůl a pepř. Směsí koření poprášíme porce kachny. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a porce kachny v něm osmahneme. Vyjmeme z nádoby.
- 2V nádobě ponecháme jen lžíci výpeku, poklademe šalotkou, mladou mrkví a přidáme bobkový list. Smažíme na středním plameni 3-4 minuty dohněda. Přidáme česnek nakrájený na plátky a smažíme ještě asi 2 minuty, přilijeme sherry a vaříme 1 minutu. Přidáme tymián, skořici, vývar a do nádoby vrátíme porce kachny.
- 3Přivedeme k varu, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené 70 minut, jednou obrátíme. Na kachnu položíme půlky hrušek a pečeme ještě 20 minut.
- 4V mixéru nasekáme pražené mandle na malé kousky a smícháme se strouhanou čokoládou.
- 5Hotovou kachnu přendáme na talíř a uchováme teplou. Pekáč dáme na plotnu a obsah přivedeme k varu. Vaříme 7-10 minut. 60 ml horkého výpeku přilijeme k mandlím, čokoládě a smícháme. Pastu zašleháme do výpeku v pečící nádobě, aby zhoustla. Omáčku osolíme a nalijeme na kachnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.