Pato con peras

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2827 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
195 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
24 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme muškátový oříšek, papriku, hřebíček, sůl a pepř. Směsí koření poprášíme porce kachny. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a porce kachny v něm osmahneme. Vyjmeme z nádoby.
  • 2
    V nádobě ponecháme jen lžíci výpeku, poklademe šalotkou, mladou mrkví a přidáme bobkový list. Smažíme na středním plameni 3-4 minuty dohněda. Přidáme česnek nakrájený na plátky a smažíme ještě asi 2 minuty, přilijeme sherry a vaříme 1 minutu. Přidáme tymián, skořici, vývar a do nádoby vrátíme porce kachny.
  • 3
    Přivedeme k varu, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené 70 minut, jednou obrátíme. Na kachnu položíme půlky hrušek a pečeme ještě 20 minut.
  • 4
    V mixéru nasekáme pražené mandle na malé kousky a smícháme se strouhanou čokoládou.
  • 5
    Hotovou kachnu přendáme na talíř a uchováme teplou. Pekáč dáme na plotnu a obsah přivedeme k varu. Vaříme 7-10 minut. 60 ml horkého výpeku přilijeme k mandlím, čokoládě a smícháme. Pastu zašleháme do výpeku v pečící nádobě, aby zhoustla. Omáčku osolíme a nalijeme na kachnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.