Pažitkové máslo s plněnými paprikami
65 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150gramůPaprika červená
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůŠalotka
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 80gramůKukuřice cukrová
- 30gramůPetržel - nať
- 3gramyTymián sušený
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.