Pažitkové máslo s plněnými paprikami

65 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.