Pečená dýně s těstovinami a šalvějovým máslem
55 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny penne
- 1kusDýně
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůOříšky piniové
- 25gramůSýr Parmezán
- 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Dýni butternut oloupanou, bez semen a nakrájenou na kostky (asi 1 cm), 1 lžíci nasekané čerstvé nebo sušené šalvěje, nasekané stroužky česneku a olivový olej smícháme. Směs pečeme v horní části předehřáté trouby na 230°C asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
- 2Na rozehřáté máslo přihodíme zbývající 1 lžíci šalvěje a 2-3 minuty smažíme na mírném ohni. Rozpálíme další pánev a bez oleje, tj. nasucho, ale při vysoké teplotě dozlatova opražíme jádra piniových ořechů, asi 3-4 minuty.
- 3Těstoviny penne uvaříme, podle návodu na obalu, v dostatečném množství vody, nesmí být rozvařené, tj. měkké ale na skus pevné. Potom těstoviny slijeme, aby okapaly, ale necháme si 4 lžíce vody z těstovin. Tuto vodu přilejeme na máslo, přidáme těstoviny, upečenou dýni a promícháme. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem, piniovými ořechy, pepřem a ozdobíme čerstvými větvičkami šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.