Pečená husa s rýží
90 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 50gramůŠunka dušená
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 1,5litryVoda pitná
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1844 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
152 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šunku a slaninu rozkrájíme nadrobno. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a pepřem.
- 2Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 3Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce potřeme ochuceným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáče, přisypeme nakrájenou šunku a slaninu, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení porce masa poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 4V dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka rýži, pak ji scedíme a necháme okapat.
- 5Když jsou porce husy měkké, vyjmeme je z pekáče, na jeho dno rozložíme nakrájenou cibuli a polovinu uvařené rýže, vrátíme zpět maso, nasypeme zbylou rýži a nakrájenou petrželku. Pekáč dáme opět do trouby a vše ještě přibližně 15 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.