Pečená jehněčí kolena
110 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 800gramůJehněčí koleno
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 60gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 200gramůSlanina vepřová
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 2decilitryVíno bílé
- 5gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 30gramůSádlo škvařené
- Na špenát
- 300gramůBaby špenát
- 1kusŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Jehněčí kolena prošpikujeme bohatě slaninou a na rozpáleném oleji na pekáči prudce opečeme ze všech stran. Přidáme zeleninový základ, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem, zakryjeme alobalem a necháme v troubě dusit doměkka.
- 2Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Baby špenát nakrájíme nahrubo a lehce necháme podusit na cibulovém základě, osolíme. Podáváme jako přílohu k pečeným kolenům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.