Pečená jehněčí kýta na víně s nivou
125 min.
Ingredience
- 200gramůJehněčí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůJogurt nízkotučný
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSolamyl
- 30gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaLibeček
- 0,5lžícePažitka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
975 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Odblaněnou kýtu prošpikujeme klínky česneku, potřeme pepřem, drceným libečkem, solí a vložíme ji do pekáče, který jsme vymazali 10 g oleje. Maso podlijeme a pod přikrytím kýtu pečeme v troubě předehřáté na 190°C. Občas maso obracíme a podle potřeby podlijeme. V hlubším rendlíku na zbytku oleje orestujeme cibuli, žampiony pokrájené na plátky, okořeníme pepřem, solí a dusíme do odpaření tekutiny. V misce vidličkou rozmačkáme rozdrobenou nivu, přimícháme 1/3 jogurtu a vína. Směs vymícháme na hladkou pastu.
- 2Po 1/2 hodině maso vyjmeme, na talíři potřeme 1/2 pasty, do pekáče vsypeme dušené žampiony, vlijeme zbylé víno a 1/3 jogurtu, směs promícháme, maso vrátíme do pekáče a dál pečeme bez poklice. Po 5ti minutách maso opět vyjmeme, potřeme zbytkem sýrové pasty, do výpeku zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve zbylém jogurtu. Maso vrátíme do pekáče a sýrovou pastu necháme zapéct ve vypnuté troubě.
- 3Kýtu nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.