Pečená jehněčí kýta na víně s nivou

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
975 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněnou kýtu prošpikujeme klínky česneku, potřeme pepřem, drceným libečkem, solí a vložíme ji do pekáče, který jsme vymazali 10 g oleje. Maso podlijeme a pod přikrytím kýtu pečeme v troubě předehřáté na 190°C. Občas maso obracíme a podle potřeby podlijeme. V hlubším rendlíku na zbytku oleje orestujeme cibuli, žampiony pokrájené na plátky, okořeníme pepřem, solí a dusíme do odpaření tekutiny. V misce vidličkou rozmačkáme rozdrobenou nivu, přimícháme 1/3 jogurtu a vína. Směs vymícháme na hladkou pastu.
  • 2
    Po 1/2 hodině maso vyjmeme, na talíři potřeme 1/2 pasty, do pekáče vsypeme dušené žampiony, vlijeme zbylé víno a 1/3 jogurtu, směs promícháme, maso vrátíme do pekáče a dál pečeme bez poklice. Po 5ti minutách maso opět vyjmeme, potřeme zbytkem sýrové pasty, do výpeku zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve zbylém jogurtu. Maso vrátíme do pekáče a sýrovou pastu necháme zapéct ve vypnuté troubě.
  • 3
    Kýtu nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.