Pečená krůtí prsa s melasou

130 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj) nasekáme a smícháme je dohromady.
  • 2
    Krůtí prso potřeme asi dvěma lžícemi soli a poté je propláchneme pod studenou vodou.
  • 3
    Zbylou sůl smícháme s cukrem a 150 ml vody a zahříváme na mírném plameni, až se cukr i sůl rozpustí. Tuto směs nalijeme na krůtí prsa, která jsme umístili do mísy. Do mísy ještě přilijeme vodu tak, aby byla prsa ponořená. Přikryjeme a necháme přes noc v lednici.
  • 4
    Krůtí maso slijeme, propláchneme ve studené vodě a osušíme papírovými utěrkami. Shora prsa nařízneme v polovině, tak abychom získali dvě stejně tlusté poloviny – ale nedořízneme, maso necháme v celku. Jen ho rozevřeme, posypeme strouhankou a bylinkami. Nahoru dáme pár hoblinek másla, sůl a pepř.
  • 5
    Pečeme 30 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme hodinu.
  • 6
    Vyjmeme z trouby a potřeme polovinou melasy. Pečeme 10 minut a poté potřeme zbylou melasou. Pečeme ještě 10 minut.
  • 7
    Před podáváním necháme 15 minut odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.