Pečená krůtí prsa s melasou
130 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 70gramůSůl
- 70gramůCukr třtinový
- 150gramůStrouhanka
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 70gramůMelasa
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj) nasekáme a smícháme je dohromady.
- 2Krůtí prso potřeme asi dvěma lžícemi soli a poté je propláchneme pod studenou vodou.
- 3Zbylou sůl smícháme s cukrem a 150 ml vody a zahříváme na mírném plameni, až se cukr i sůl rozpustí. Tuto směs nalijeme na krůtí prsa, která jsme umístili do mísy. Do mísy ještě přilijeme vodu tak, aby byla prsa ponořená. Přikryjeme a necháme přes noc v lednici.
- 4Krůtí maso slijeme, propláchneme ve studené vodě a osušíme papírovými utěrkami. Shora prsa nařízneme v polovině, tak abychom získali dvě stejně tlusté poloviny – ale nedořízneme, maso necháme v celku. Jen ho rozevřeme, posypeme strouhankou a bylinkami. Nahoru dáme pár hoblinek másla, sůl a pepř.
- 5Pečeme 30 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme hodinu.
- 6Vyjmeme z trouby a potřeme polovinou melasy. Pečeme 10 minut a poté potřeme zbylou melasou. Pečeme ještě 10 minut.
- 7Před podáváním necháme 15 minut odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.