Pečená roláda ze selete s křupavou kůrčičkou

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
362 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prolisujeme česnek, nameleme pepř, otrháme lístky ze svazku šalvěje a svazku ploché petrželky a připravíme nastrouhanou kůru z jednoho citronu.
  • 2
    Plát masa ze selete vykostěného od řezníka rozprostřeme na prkénko kůží dospod a do masa uděláme mělké zářezy.
  • 3
    Do masa vetřeme česnek, osolíme hrubou mořskou solí, okořeníme pepřem a posypeme strouhanou citrónovou kůrou. Do středu plátu masa rozprostřeme po celé délce bylinky, plát pevně zavineme do rolády, kterou pak dobře převážeme potravinářským motouzem.
  • 4
    Roládu potřeme olejem a na pekáči ji vložíme do trouby předehřáté na 220 °C, při této teplotě ji pečeme 20-25 minut. V polovině doby pečení roládu přelijeme na pánvi předehřátým horkým olejem, na kůži se potom při pečení objeví praskající puchýřky a kůrka bude křupavější. Upečená roláda musí zůstat uvnitř růžová a povrch zlatý a křupavý.
  • 5
    Do pekáče vlijeme trochu horkého vývaru nebo vody, výpek s ním prohřejeme a šťávu slijeme. Hotovou roládu zbavíme motouzu, nakrájíme na porce a rozdělíme na talíře.
  • 6
    Plátky rolády servírujeme přelité šťávou, vhodnou přílohou je bramborová kaše a vařená brokolice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.