Pečená roláda ze selete s křupavou kůrčičkou
45 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůŠalvěj čerstvá
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceCitronová kůra
- 1kilogramVepřová plec
- 2lžičkySůl
- 6lžicOlej olivový
- 6lžicVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
362 mg
Postup přípravy
- 1Prolisujeme česnek, nameleme pepř, otrháme lístky ze svazku šalvěje a svazku ploché petrželky a připravíme nastrouhanou kůru z jednoho citronu.
- 2Plát masa ze selete vykostěného od řezníka rozprostřeme na prkénko kůží dospod a do masa uděláme mělké zářezy.
- 3Do masa vetřeme česnek, osolíme hrubou mořskou solí, okořeníme pepřem a posypeme strouhanou citrónovou kůrou. Do středu plátu masa rozprostřeme po celé délce bylinky, plát pevně zavineme do rolády, kterou pak dobře převážeme potravinářským motouzem.
- 4Roládu potřeme olejem a na pekáči ji vložíme do trouby předehřáté na 220 °C, při této teplotě ji pečeme 20-25 minut. V polovině doby pečení roládu přelijeme na pánvi předehřátým horkým olejem, na kůži se potom při pečení objeví praskající puchýřky a kůrka bude křupavější. Upečená roláda musí zůstat uvnitř růžová a povrch zlatý a křupavý.
- 5Do pekáče vlijeme trochu horkého vývaru nebo vody, výpek s ním prohřejeme a šťávu slijeme. Hotovou roládu zbavíme motouzu, nakrájíme na porce a rozdělíme na talíře.
- 6Plátky rolády servírujeme přelité šťávou, vhodnou přílohou je bramborová kaše a vařená brokolice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.