Pečená ryba pueblo
55 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 2lžičkyOregano sušené
- 2kusyLimetka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMandle
- 4stroužkyČesnek
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čili papričky pasilla opečeme na suché pánvi, až jim naskáčou puchýře. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Poté oloupeme, odkrojíme stopku a vyjmeme semínka, nakrájíme nahrubo, vložíme do hmoždíře nebo mixéru a zpracujeme na pastu.
- 2Pastu vložíme do mělké nádoby, do které se vejdou pstruzi v jedné vrstvě. Česnek nakrájíme podélně na plátky a přidáme do pasty. Přisypeme sůl, pepř, oregano a limetkovou šťávu. Přidáme očištěné pstruhy, obalíme ve směsi, zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Několikrát ve směsi obrátíme.
- 3Troubu zahřejeme na 200°C, na pruh alobalu položíme velký kus papíru na pečení. Na papír dáme pstruha, pokryjeme marinádou a posypeme mandlemi. Zabalíme do úhledného balíčku, stejným způsobem připravíme i ostatní pstruhy a vyrovnáme všechny do pekáče.
- 4Dáme do trouby a pečeme 25 minut. Podáváme v balíčku nebo vyjmuté na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.