Pečená ryba s pikantní náplní
75 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 200gramůHroznové víno
- 100gramůOřechy Kešu
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2decilitryOlej olivový
- 1600gramůKambala
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Ořechy jemně rozsekáme, petrželovou nať opláchneme a posekáme na jemno. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader.
- 2Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme trochou oleje a dáme na 30 minut odležet do chadu.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme za stálého míchání pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kousky papriky a rozsekané ořechy. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bobule vína. Vše podle chuti opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nádivkou ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
- 4Kambaly poté vložíme do pekáče a pečeme na oleji v předehřáté troubě 45 minut. Během pečení ryby obrátíme, aby byly rovnoměrně opečené z obou stran, podle potřeby podléváme vodou.
- 5Upečené ryby na talíři posypeme nasekanou petrželkou a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.