Pečená ryba s pikantní náplní

75 min.
Saúdská Arábie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Ořechy jemně rozsekáme, petrželovou nať opláchneme a posekáme na jemno. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader.
  • 2
    Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme trochou oleje a dáme na 30 minut odležet do chadu.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme za stálého míchání pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kousky papriky a rozsekané ořechy. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bobule vína. Vše podle chuti opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nádivkou ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
  • 4
    Kambaly poté vložíme do pekáče a pečeme na oleji v předehřáté troubě 45 minut. Během pečení ryby obrátíme, aby byly rovnoměrně opečené z obou stran, podle potřeby podléváme vodou.
  • 5
    Upečené ryby na talíři posypeme nasekanou petrželkou a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.