Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
47 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 220gramůTreska filety
- Jogurtová marináda
- 50mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceSlunečnicová semínka loupaná BIO
- 1lžícePetržel - nať
- 0,2lžíceRozmarýn čerstvý
- 130mililitrůJogurt nízkotučný
- Vařené brambory
- 200gramůBrambory vařené ve slupce
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
- 3Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 3. 2016
Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Výborná kombinace chutí, určitě doporučuji!
Anonymní uživatel
čt 24. 3. 2016
Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Výborná kombinace chutí, určitě doporučuji!