Pečená treska s petrželkou
35 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1kilogramTreska aljašská
- 40gramůPetržel - nať
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůStrouhanka
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
918 mg
Cukr
348 mg
Postup přípravy
- 1Tresky očistíme, odřízneme jim hlavu a ocas, otevřeme je a vykucháme, odstraníme kosti a ploutve a opatrně ryby rozevřeme na plocho. Promyjeme je a dobře osušíme kuchyňskou utěrkou. Omyjeme petrželku, jemně ji osušíme, oloupeme 1 stroužek česneku a nasekáme ho společně s petrželkou.
- 2Rozetřeme po dně pekáče trochu oleje a rozložíme v něm naplocho otevřené tresky. Posypeme je nasekanou směsí česneku a petrželky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme zbývajícím olejem a posypeme strouhankou.
- 3Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Po vytažení pekáče z trouby rozložíme tresky na servírovací mísu, zastříkneme je citronovou šťávou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.