Pečená vepřová roláda se zeleninou

85 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrojíme tak, aby vznikl plát, z něhož můžeme udělat roládu. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme, cibuli rozkrájíme na měsíčky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kousky, cuketu rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, brambory omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.
  • 2
    V misce utřeme změklé máslo se solí, kořením, česnekem a sójovou omáčkou. Touto směsí potřeme připravený plát masa (nenatíráme až do krajů, aby náplň nevytékala), maso zavineme a dobře převážeme potravinářským provázkem.
  • 3
    Roládu vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení roládu opatrně otáčíme, přeléváme vypečenou šťávou a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
  • 4
    Po 40 minutách vložíme k roládě všechnu zeleninu i brambory a pečeme dalších 30 minut (po 15 minutách sejmeme alobal a roládu dopečeme odkrytou). Stále roládu poléváme výpekem.
  • 5
    Z upečené rolády odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do mísy, v níž se roláda pekla a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.