Pečená vepřová roláda se zeleninou
85 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusPaprika zelená
- 150gramůCuketa
- 3kusyBrambory
- Na náplň
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrojíme tak, aby vznikl plát, z něhož můžeme udělat roládu. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme, cibuli rozkrájíme na měsíčky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kousky, cuketu rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, brambory omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.
- 2V misce utřeme změklé máslo se solí, kořením, česnekem a sójovou omáčkou. Touto směsí potřeme připravený plát masa (nenatíráme až do krajů, aby náplň nevytékala), maso zavineme a dobře převážeme potravinářským provázkem.
- 3Roládu vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení roládu opatrně otáčíme, přeléváme vypečenou šťávou a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
- 4Po 40 minutách vložíme k roládě všechnu zeleninu i brambory a pečeme dalších 30 minut (po 15 minutách sejmeme alobal a roládu dopečeme odkrytou). Stále roládu poléváme výpekem.
- 5Z upečené rolády odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do mísy, v níž se roláda pekla a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.