Pečená vepřová žebírka s čočkou

110 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1356 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
93 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
18 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme. Čočku propláchneme v sítu studenou vodou.
  • 2
    Vepřová žebírka, čočku, stroužky česneku a bylinky dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vše vaříme 45 minut.
  • 3
    Balsamikový ocet dáme do druhého menšího hrnce, přivedeme k varu a vaříme, až se ho polovina odpaří.
  • 4
    Maso vyjmeme z vývaru a necháme chvíli v octě.
  • 5
    V pekáči rozpálíme olej, přendáme do něj žebírka, přisypeme fenykl a prudce je osmažíme dozlatova. Pak do pekáče přilijeme 4 dl vývaru z hrnce, vložíme ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a hodinu maso pečeme. V průběhu pečení ho obrátíme.
  • 6
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a společně se směsí v hrnci a octem přidáme po hodině pečení k masu do pekáče. Vše opepříme a osolíme, promícháme a necháme ještě 15 minut dusit.
  • 7
    Žebírka a čočku rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.