Pečená vepřová žebírka s čočkou
110 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová žebra
- 200gramůČočka jedlá
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstRozmarýn čerstvý
- 1hrstTymián čerstvý
- 250mililitrůBalsamico ocet
- 1lžičkaFenykl obecný
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5kilogramRajčata Cherry
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1356 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
93 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
18 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme. Čočku propláchneme v sítu studenou vodou.
- 2Vepřová žebírka, čočku, stroužky česneku a bylinky dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vše vaříme 45 minut.
- 3Balsamikový ocet dáme do druhého menšího hrnce, přivedeme k varu a vaříme, až se ho polovina odpaří.
- 4Maso vyjmeme z vývaru a necháme chvíli v octě.
- 5V pekáči rozpálíme olej, přendáme do něj žebírka, přisypeme fenykl a prudce je osmažíme dozlatova. Pak do pekáče přilijeme 4 dl vývaru z hrnce, vložíme ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a hodinu maso pečeme. V průběhu pečení ho obrátíme.
- 6Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a společně se směsí v hrnci a octem přidáme po hodině pečení k masu do pekáče. Vše opepříme a osolíme, promícháme a necháme ještě 15 minut dusit.
- 7Žebírka a čočku rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.