Pečené bramboráky s pivním sýrem
80 min.

Ingredience
- 200mililitrůSmetana zakysaná 12%
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1,5litryVoda pitná
- 600gramůBrambory
- 1lžičkaPotravinářský škrob
- 1kusCibule červená
- 100gramůSýr Krkonošský pivní
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 mg
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody vložíme uzený bůček a uvaříme. Vychladlý nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátečky. Pivní sýr nakrájíme na drobnější kostičky. Opláchnutou a okapanou petrželku najemno nasekáme. Brambory nastrouháme nahrubo.
- 2V misce promícháme kysanou smetanu s česnekem a lžící petrželky. Směs osolíme špetkou soli a necháme v lednici vychladit. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem a potřeme sádlem.
- 3V míse promícháme scezené ustrouhané brambory s bůčkem, cibulí, škrobem, zbylou petrželkou a solí, pepřem a kmínem. Do směsi vmícháme pivní sýr. Ze směsi tvoříme na připraveném plechu placičky a asi 10 minut pečeme v troubě. Poté placičky obrátíme, potřeme sádlem a pečeme, až zezlátnou.
- 4Bramboráčky podáváme s česnekovou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.