Pečené bramboráky s pivním sýrem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vody vložíme uzený bůček a uvaříme. Vychladlý nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátečky. Pivní sýr nakrájíme na drobnější kostičky. Opláchnutou a okapanou petrželku najemno nasekáme. Brambory nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V misce promícháme kysanou smetanu s česnekem a lžící petrželky. Směs osolíme špetkou soli a necháme v lednici vychladit. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem a potřeme sádlem.
  • 3
    V míse promícháme scezené ustrouhané brambory s bůčkem, cibulí, škrobem, zbylou petrželkou a solí, pepřem a kmínem. Do směsi vmícháme pivní sýr. Ze směsi tvoříme na připraveném plechu placičky a asi 10 minut pečeme v troubě. Poté placičky obrátíme, potřeme sádlem a pečeme, až zezlátnou.
  • 4
    Bramboráčky podáváme s česnekovou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.