Pečené brambory s kančími řízky
120 min.
Ingredience
- Kančí řízky
- 500gramůKančí kýta
- 1kusVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 5lžicMouka bezlepková
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 10lžicStrouhanka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceMléko polotučné
- Pečené brambory
- 1kilogramBrambory
- 0,5gramSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKoření Americké brambory
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
921 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozložíme je do mělké pečicí nádoby, vymazané máslem. Brambory ochutíme solí a kořením na hranolky a ve vyhřáté troubě je pečeme asi 60 minut.
- 2Kančí kýtu naporcujeme, naklepeme, jednotlivé porce z obou stran opepříme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Takto připravené porce zvěřiny necháme uležet na chladném místě alespoň 2 hodiny.
- 3Posléze porce obalíme v klasickém trojobalu - v bezlepkové mouce, v mléce s rozšlehaným vejcem a v bezlepkové strouhance. Po obalení porce usmažíme na rozpáleném oleji. Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.