Pečené brambory s kančími řízky

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
921 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozložíme je do mělké pečicí nádoby, vymazané máslem. Brambory ochutíme solí a kořením na hranolky a ve vyhřáté troubě je pečeme asi 60 minut.
  • 2
    Kančí kýtu naporcujeme, naklepeme, jednotlivé porce z obou stran opepříme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Takto připravené porce zvěřiny necháme uležet na chladném místě alespoň 2 hodiny.
  • 3
    Posléze porce obalíme v klasickém trojobalu - v bezlepkové mouce, v mléce s rozšlehaným vejcem a v bezlepkové strouhance. Po obalení porce usmažíme na rozpáleném oleji. Pokrm podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.