Pečené brambory se sýrovým dipem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůSezam - semena
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePažitka
- 9lžicOlej olivový
- Dip
- 1kusBazalka
- 4kusyŠalotka
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
68 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
13 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a neloupané je vložíme do vroucího zeleninového vývaru. Povaříme je asi 10 minut. Poté je scedíme, nakrájíme na silnější plátky a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory zakápneme olejem, osolíme, posypeme sezamovými semínky, najemno nasekanou pažitkou a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut.
- 3Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Šalotku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Šalotku s bazalkou smícháme s ovčím sýrem, osolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
- 4Brambory servírujeme na připravené talíře a podáváme se sýrovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.