Pečené bylinkové kuře na zelenině
85 min.
Ingredience
- Bylinkové kuře
- Zelenina
- 1kusCibule
- 3kusyBrambory
- 3kusyKarotka
- 1kusKedlubna
- 10kusůKapusta růžičková
- 1kusRajčata
- 6kusůČesnek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1270 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
76 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře osušíme, do kůže na prsou, pod stehny a na bocích nařízneme. Troubu si předehřejeme na 200°C. Snítky rozmarýnu, citrónového tymiánu a petrželky kudrnky omyjeme, z bylinek otrháme lístky a dáme je do misky. 4 stroužky česneku očistíme, velmi drobně pokrájíme a přidáme k bylinkám. Směs bylinek promícháme s 1 lžicí oleje a vetřeme ji do připravených zářezů na kůži. Potom celé kuře osolíme a posypeme drceným kmínem.
- 2Připravíme si zeleninu: očištěnou cibuli rozkrájíme na osminky. Oloupané větší brambory a karotku omyjeme, brambory rozkrájíme na čtvrtky, které ještě v polovině přepůlím. Karotku nakrájíme na kolečka silné 1 cm. Oloupanou kedlubnu rozkrojíme na polovinu a pak na plátky. očištěnou růžičkovou kapustu rozkrojíme na poloviny. Větší rajče omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Všechnu zeleninu vložíme do pekáče, mezi zeleninu zastrčíme na několika místech neoloupané stroužky česneku, pak vše osolíme, opepříme a pokapeme olejem a promícháme. Na zeleninu položíme kuře hřbetem dolů a pokapeme ho olejem. Pekáč s kuřetem vložíme do středu trouby a pečeme přibližně 35 minut. Každých 15 minut kuře podlejeme výpekem. Po 40 minutách vytáhneme pekáč z trouby a kuře opatrně rozčtvrtíme a polejeme výpekem. Porce kuřete poklademe na zeleninu a vložíme zpět do trouby. Pečeme dozlatova dalších 15 minut.
- 3Na střed velko servírovací mísy, kterou jsme předem ohřáli, položíme porce kuřete, okolo nich poklademe upečenou zeleninu, kuře pokapeme zbylým výpekem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.