Pečené cibule s balsamicem
110 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 8kusůRozmarýn sušený
- 6stroužkůČesnek
- 70mililitrůOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOcet vinný
- 170mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kořínky cibulí odřízneme tak, aby se cibule daly postavit. Odkrojíme vršky a do středu každé uděláme dva hluboké zářezy. Do nich zastrčíme snítky rozmarýnu a plátky česneku a naskládáme do pekáčku.
- 2V misce smícháme olivový olej s balsamikem, cukrem, vinným octem, vývarem, osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme cibule a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme cca 90 minut doměkka. Mezitím podléváme zbylou omáčkou.
- 3Před podáváním dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.