Pečené filé s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 600gramůRajčata
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 4stroužkyČesnek
- 40gramůOlej olivový
- 600gramůBrambory vařené
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
52 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zpola rozmrazené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.
- 2Rajčata rozpůlíme, zbavíme zelených částí a vymačkáme z nich vodnatý vnitřek. Pekáček vymažeme olivovým olejem, do něj narovnáme rajčata řeznou stranou nahoru, osolíme a 15 minut pečeme v troubě.
- 3Zelenou petrželku a oloupané stroužky česneku nasekáme, smícháme se strouhankou, směs nasypeme na rajčata a pokapeme rozpuštěným máslem.
- 4Vrátíme ještě na 2 minuty do trouby.
- 5Na talíře klademe doprostřed vařené brambory, na ně pečené filé a kolem obložíme pečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.