Pečené filé s rajčaty

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
52 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zpola rozmrazené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.
  • 2
    Rajčata rozpůlíme, zbavíme zelených částí a vymačkáme z nich vodnatý vnitřek. Pekáček vymažeme olivovým olejem, do něj narovnáme rajčata řeznou stranou nahoru, osolíme a 15 minut pečeme v troubě.
  • 3
    Zelenou petrželku a oloupané stroužky česneku nasekáme, smícháme se strouhankou, směs nasypeme na rajčata a pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Vrátíme ještě na 2 minuty do trouby.
  • 5
    Na talíře klademe doprostřed vařené brambory, na ně pečené filé a kolem obložíme pečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.