Pečené hovězí maso se smetanovou omáčkou
150 min.
Ingredience
- 350mililitrůOcet vinný
- 350mililitrůVoda pitná
- 2kusyPetržel kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1lžíceSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1000gramůHovězí svíčková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 2kusyMrkev kořen
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1špetkaTymián sušený
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 20gramůChléb konzumní
- 75gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme nálev. V hrnci převaříme vodu a ocet. K vroucímu nálevu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, na kolečka nakrájenou cibuli, koření. Všechnu zeleninu s kořením necháme přejít varem. Přestaneme vařit, necháme zcela vychladit. Do vychladlého nálevu ponoříme maso a v nálevu necháme 5 dnů. Po 5 dnech maso vyjmeme z nálevu.
- 2Naložené maso protkneme proužky slaniny. V pekáčku rozpustíme máslo a orestujeme na něm připravené maso ze všech stran. Orestované maso zalijeme 500 ml nálevu s cibulí, zeleninou a kořením. Přidáme chléb a celou směs vložíme do předem vyhřáté trouby. Maso pečeme při 200 stupních Celsia 2 hodiny.
- 3Po dvou hodinách pekáček s masem vyndáme z trouby. Výpek přelijeme přes síto. K hladké omáčce přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakrájené maso poléváme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.