Pečené hovězí maso se smetanovou omáčkou

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme nálev. V hrnci převaříme vodu a ocet. K vroucímu nálevu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, na kolečka nakrájenou cibuli, koření. Všechnu zeleninu s kořením necháme přejít varem. Přestaneme vařit, necháme zcela vychladit. Do vychladlého nálevu ponoříme maso a v nálevu necháme 5 dnů. Po 5 dnech maso vyjmeme z nálevu.
  • 2
    Naložené maso protkneme proužky slaniny. V pekáčku rozpustíme máslo a orestujeme na něm připravené maso ze všech stran. Orestované maso zalijeme 500 ml nálevu s cibulí, zeleninou a kořením. Přidáme chléb a celou směs vložíme do předem vyhřáté trouby. Maso pečeme při 200 stupních Celsia 2 hodiny.
  • 3
    Po dvou hodinách pekáček s masem vyndáme z trouby. Výpek přelijeme přes síto. K hladké omáčce přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakrájené maso poléváme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.