Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžícePažitka
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMandle
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme česnek a nadrobno pokrájíme. Pažitku, tymián a 1/2 petrželky drobně pokrájíme, 2/2 petrželových lístků odložíme na ozdobu.
- 2V teflonové pánvi nasucho dozlatova opražíme loupané mandle.
- 3V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem. Hříbky restujeme s česnekem přibližně 2 minuty dozlatova z každé strany. Hříbky pak osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme citronovou štávou, přilijeme bílé víno a krátce, asi 4-5 minut, povaříme.
- 4Hříbky narovnáme na větší plochou mísu. Výpek zredukujeme, přimícháme bylinky a hříbky vínovou marinádou polijeme. Ozdobíme opraženými mandlemi, snítkami petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.