Pečené jehněčí koleno se zeleninou

160 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme, odblaníme a zbavíme tuku. Poté osolíme a opepříme. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubší kousky. Česnek zbavíme slupky a ponecháme v celku. Rozmarýn a tymián omyjeme.
  • 2
    Olej rozpálíme a maso na něm zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran, poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, tymián a rozmarýn. Přilijeme 50 ml vody a dáme péct do trouby na 160°C. Doba pečení je cca 120 minut, v polovině doby pečení maso otočíme a přelijeme výpekem, dolijeme dalších 50 ml vody.
  • 3
    Před servírováním odstraníme z masa tymián a rozmarýn, podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.