Pečené jehněčí na rozmarýnu
140 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 0,5kilogramBrambory
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo škvařené
- 4lžíceRozmarýn čerstvý
- 5gramůBobkový list
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
62 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
766 mg
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, necháme vcelku, prošpikujeme na plátky nakrájeným česnekem a položíme na sádlem vymaštěný pekáč. Na pánvičce zahřejeme olej, máslo, posypeme mletou paprikou a polijeme maso na pekáči.
- 2Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, rozmarýn, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 80 minut.
- 3Vytáhneme maso z trouby, přidáme na silnější kolečka nakrájené brambory a vrátíme ještě na 40 minut dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.