Pečené jehněčí na středomořský způsob
120 min.
Ingredience
- 225gramůRajčata Cherry
- 1hrstRozmarýn čerstvý
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCuketa
- 750gramůBrambory
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
64 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
472 mg
Postup přípravy
- 1Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
- 2Ostrým nožem uděláme do horní části kýty otvůrky a vyplníme dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem.
- 3Potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme.
- 4Do velkého pekáče dáme papriky, cukety, brambory, osolíme a opepříme.
- 5Přidáme zbylý česnek, rozmarýn, olej a dáme stranou.
- 6Jehněčí maso dáme do jiného pekáče a 40 minut pečeme v horní části trouby.
- 7Přidáme do trouby marinovanou zeleninu, dáme na rošt pod jehněčí maso.
- 8Obrátíme maso a 25 minut pečeme.
- 9Přidáme k zelenině rajčata a 10 minut pečeme, dokud není maso hotové.
- 10Maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a 10 minut necháme odpočinout.
- 1110 minut pečeme ještě zeleninu a po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme a podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.