Pečené jehněčí na středomořský způsob

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
64 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
472 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
  • 2
    Ostrým nožem uděláme do horní části kýty otvůrky a vyplníme dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem.
  • 3
    Potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme.
  • 4
    Do velkého pekáče dáme papriky, cukety, brambory, osolíme a opepříme.
  • 5
    Přidáme zbylý česnek, rozmarýn, olej a dáme stranou.
  • 6
    Jehněčí maso dáme do jiného pekáče a 40 minut pečeme v horní části trouby.
  • 7
    Přidáme do trouby marinovanou zeleninu, dáme na rošt pod jehněčí maso.
  • 8
    Obrátíme maso a 25 minut pečeme.
  • 9
    Přidáme k zelenině rajčata a 10 minut pečeme, dokud není maso hotové.
  • 10
    Maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a 10 minut necháme odpočinout.
  • 11
    10 minut pečeme ještě zeleninu a po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme a podáváme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.