Pečené kachní maso na grilovaném chlebu
35 min.
Ingredience
- 150gramůKachní maso pečené
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 6krajícůChléb celozrnný pšeničný
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- Na cibulovou marmeládu
- 3kusyCibule červená
- 2lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceCukr třtinový
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 0,5kusPomeranče
- Na ozdobu
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
49 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
19 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Na marmeládu očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky a zpěníme na rozpáleném oleji, až je cibule zlatohnědá. Osolíme, opepříme a vmícháme třtinový cukr. Mícháme, dokud cukr nezkaramelizuje, poté přilijeme šťávu z pomeranče, balsamico, dobře promícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až marmeláda zhoustne. Kachní maso obereme z kostí, odstraníme kůži a spolu s 3 lžícemi výpeku, drobně posekanou petrželkou, solí a pepřem v míse dobře promícháme. Plátky chleba na grilovací pánvi na oleji po obou stranách opečeme a po upečení z jedné strany potřeme česnekem. Chleba potřeme cibulovou marmeládou, poklademe kachním masem, ozdobíme opranou a okapanou rukolou, zakapeme pomerančovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.