Pečené kořeněné bramborové slupky
35 min.
Ingredience
- dresink
- 2decilitrySmetana zakysaná 12%
- 2lžíceKřen
- 1lžíceHořčice
- 1lžícePažitka
- 2špetkySůl mořská
- kořenící směs
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme a oloupeme tak, aby jsme se slupkou odkrojili i malou část dužiny.
- 2Připravíme do mísy kořenící směs: smícháme sůl, kmín, rozetřený česnek, čerstvě pomletý černý pepř, čerstvě pomletý pepř 4 barev a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme, slupky namočíme do směsi a dáme je v jedné vrstvě na plech. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 220°C asi 15-20 minut. Během pečení brambory obrátíme.
- 3K těmto pečeným slupkám připravíme dresink: v misce vymícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným křenem, hořčicí, solí a pažitkou.
- 4Pečené bramborové slupky podáváme horké s miskou smetanového dresinku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.