Pečené kořeněné bramborové slupky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme a oloupeme tak, aby jsme se slupkou odkrojili i malou část dužiny.
  • 2
    Připravíme do mísy kořenící směs: smícháme sůl, kmín, rozetřený česnek, čerstvě pomletý černý pepř, čerstvě pomletý pepř 4 barev a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme, slupky namočíme do směsi a dáme je v jedné vrstvě na plech. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 220°C asi 15-20 minut. Během pečení brambory obrátíme.
  • 3
    K těmto pečeným slupkám připravíme dresink: v misce vymícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným křenem, hořčicí, solí a pažitkou.
  • 4
    Pečené bramborové slupky podáváme horké s miskou smetanového dresinku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.