Pečené krevety v kořeněné omáčce
25 min.
Ingredience
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 0,13lžičkaTabasco
- 0,25lžičkaBazalka sušená
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceVíno madeira
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
328 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.
- 3Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.
- 4Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
- 5Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.