Pečené krevety v kořeněné omáčce

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
328 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.
  • 3
    Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.
  • 4
    Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
  • 5
    Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.