Pečené krůtí maso s bramborovým pyré s avokádem
110 min.
Ingredience
- Bramborová kaše
- 200gramůBrambory
- 750mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůBrokolice
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Marináda
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Pečené maso
- 750mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 750gramůKrůtí stehna
- Pyré
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
48 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
24 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Krůtí stehno omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku.
- 2Připravíme si marinádu: v misce do oleje dáme drcený kmín, sůl, pepř 4 barev a utřené stroužky česneku. Promícháme, krůtí stehno potřeme ze všech stran, maso podlijeme vodou, přidáme k němu pro
- 3vůni celý pepř, nové koření a bobkový list. Pekáček zakryjeme a dáme maso péct. Krůtí stehno budeme přibližně péct 70-90 minut (podle velikosti).
- 4Mezitíme očistíme cibuli a mrkev. Omytou mrkev a cibuli pokrájíme na kolečka. Očištěnou zeleninu přidáme k masu (i na maso) po 30 minutách pečení. Během pečení maso poléváme výpekem a zároveň ho obracíme. Pokud bude potřeba, ještě maso podlijeme.
- 5Než se maso upeče, připravíme si přílohu: bramborové pyré s avokádem a brokolicí. Oloupané, omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme k nim sůl, drcený kmín a vodu. Pod poklicí brambory uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 15-18 minut. Očistíme a omyjeme brokolici a avokádo. Brokolici rozdělíme na růžičky. 4-6 minut před dovařením brambor, růžičky brokolice přidáme do vody k bramborám. Uvařené brambory s brokolicí scedíme, přidáme k nim smetanu a šťouchadlem vyšleháme hladkou kaši.
- 6Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu dáme do mixéru. Očištěné stroužky česneku nakrájíme na plátky a přidáme k avokádu. přidáme sůl, pepř a směs rozmixujeme na hladké pyré, které zašleháme k bramborové kaši a podle chuti dosolíme.
- 7Na talíře rozdělíme upečené krůtí maso, k němu dáme pyré jako přílohu, maso polejeme výpekem a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.