Pečené kuře s bramborami a zeleninou

120 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1146 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
89 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl nakrájíme na čtvrtiny, lilek nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a rozkrájíme ji na čtvrtiny. Kuře potřeme olejem, osolíme, opepříme. Polovinu citronu s tymiánem do něj vložíme a pečeme ho třicet minut v předehřáté troubě. Poté ho znovu osolíme, otočíme na záda, okolo naskládáme brambory, obojí polijeme masovou šťávou a pokračujeme v pečení dalších třicet minut.
  • 2
    Pak připojíme lilek, papriku, fenykl, česnek, kuře pokapeme olejem, trochu přisolíme, opepříme, zasypeme troškou tymiánu a pečeme dalších třicet až padesát minut, podle potřeby. Zeleninu v průběhu otáčíme a maso a brambory podléváme.
  • 3
    Pokrm podáváme s masovým výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.