Pečené kuře s dýní

105 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
52 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citróny omyjeme a oloupeme je škrabkou na brambory. Kůru nakrájíme na drobné kostičky a štávu z oloupaného citronu vymačkáme. Smícháme polovinu nakrájené citrónové kůry, citrónovou šťávu, drcený česnek, sůl, pepř, oregano a olej.
  • 2
    Kuře potřeme vně i uvnitř připravenou směsí. Zbývající kůru vložíme do kuřete.
  • 3
    Kuře dáme do stojánku na pečení a vložíme do trouby.
  • 4
    Brambory a dýni dáme na zapékací misku a pokapeme je zbývající citrónovou směsí tak, aby byla zelenina důkladně ochucena. Misku zakryjeme alobalem a dáme do trouby ke kuřeti. Grilujeme 1,5 hodiny. Každých 20 minut kuře potřeme směsí citrónu a bylinek.
  • 5
    Když jsou brambory a dýně měkké, odložíme je stranou a zakryjeme, aby zůstaly horké. Kuře necháme před porcováním 5 minut odpočinout. Podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.