Pečené kuře s dýní
105 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyKuře
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůOregano čerstvé
- 200gramůBrambory
- 500gramůDýně
- 40mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
52 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Citróny omyjeme a oloupeme je škrabkou na brambory. Kůru nakrájíme na drobné kostičky a štávu z oloupaného citronu vymačkáme. Smícháme polovinu nakrájené citrónové kůry, citrónovou šťávu, drcený česnek, sůl, pepř, oregano a olej.
- 2Kuře potřeme vně i uvnitř připravenou směsí. Zbývající kůru vložíme do kuřete.
- 3Kuře dáme do stojánku na pečení a vložíme do trouby.
- 4Brambory a dýni dáme na zapékací misku a pokapeme je zbývající citrónovou směsí tak, aby byla zelenina důkladně ochucena. Misku zakryjeme alobalem a dáme do trouby ke kuřeti. Grilujeme 1,5 hodiny. Každých 20 minut kuře potřeme směsí citrónu a bylinek.
- 5Když jsou brambory a dýně měkké, odložíme je stranou a zakryjeme, aby zůstaly horké. Kuře necháme před porcováním 5 minut odpočinout. Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.