Pečené kuře v soli s bylinkami

150 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
38 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
175 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře opláchneme, osušíme, opepříme. Nadrobno nasekáme všechny bylinky (kerblík, petržel, bazalku, estragon, oregano a tymián). Oloupeme česnek, rozsekáme na drobno.
  • 2
    Na kuřeti uvolníme od masa apod kůži všude, kde to půjde, vložíme bylinkovou směs s česnekem. Troubu zahřejeme na 180 °C.
  • 3
    Do misky vsypeme sůl, mícháme ji s bílky, dokud nevznikne jednolitá hmota. Těsto by ale nemělo být příliš měkké. Třetinu vzniklé hmoty rozetřeme ve vrstvě o síle přibližně 1 centimetru na dno hlubšího pekáče, posadíme na ni kuře, zbytkem hmoty potřeme kuře tak, aby bylo úplně pokryté směsí. Pekáč vložíme do trouby, pečeme 120 minut.
  • 4
    Kuře servírujeme zapečené v solném plášti, obal rozlomíme až na stole.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.