Pečené lilky sypané sýrem gruyère

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky podélně rozkrojíme. Opatrně, tak abychom neporušili slupku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kousky.
  • 2
    Rajčata nakrájíme na kousky, česnek utřeme se solí. Dáme je do hrnce společně s dužinou z lilků, přisypeme oregano, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme. Za občasného míchání vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme rajčatové pyré a vaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Olejem vymastíme zapékací misku. Do ní naskládáme vydlabané půlky lilků a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 10-15 minut. Sýr gruyère nakrájíme na plátky. Lilky naplníme rajčatovou směsí, poklademe plátky sýra a vše vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezačne hnědnout (asi 10 minut).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.