Pečené lilky sypané sýrem gruyère
45 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 445gramůRajčata
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePyré rajčatové
- 4lžíceOlej olivový
- 115gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky podélně rozkrojíme. Opatrně, tak abychom neporušili slupku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kousky.
- 2Rajčata nakrájíme na kousky, česnek utřeme se solí. Dáme je do hrnce společně s dužinou z lilků, přisypeme oregano, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme. Za občasného míchání vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme rajčatové pyré a vaříme dalších 5 minut.
- 3Olejem vymastíme zapékací misku. Do ní naskládáme vydlabané půlky lilků a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 10-15 minut. Sýr gruyère nakrájíme na plátky. Lilky naplníme rajčatovou směsí, poklademe plátky sýra a vše vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezačne hnědnout (asi 10 minut).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.