Pečené maso na víně
140 min.
Ingredience
- 250gramůJehněčí plec
- 250gramůVepřová plec
- 250gramůHovězí kýta
- 400gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 40gramůPetržel - nať
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 2kusyBobkový list
- 250mililitrůVíno bílé
- 800gramůBrambory
- 20gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechny tři masa rozkrájíme na plátky, polovinu cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku rozsekáme nahrubo. Do hrnce vložíme maso, osolíme, opepříme, zasypeme cibulí, česnekem, petrželkou, přidáme bobkové listy, snítku tamiánu, zalijeme vínem a necháme v chladu uležet do druhého dne.
- 2Maso vyjmeme, bobkové listy vyhodíme, vinnou směs přecedíme. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, zbytek cibule nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Na dno pekáčku vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme plátky masa, zasypeme kroužky cibule, poslední vrstvou bude zbytek brambor. Zalijeme scezeným vínem, osolíme, opepříme podle chuti, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.