Pečené maso na víně

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny tři masa rozkrájíme na plátky, polovinu cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku rozsekáme nahrubo. Do hrnce vložíme maso, osolíme, opepříme, zasypeme cibulí, česnekem, petrželkou, přidáme bobkové listy, snítku tamiánu, zalijeme vínem a necháme v chladu uležet do druhého dne.
  • 2
    Maso vyjmeme, bobkové listy vyhodíme, vinnou směs přecedíme. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, zbytek cibule nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Na dno pekáčku vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme plátky masa, zasypeme kroužky cibule, poslední vrstvou bude zbytek brambor. Zalijeme scezeným vínem, osolíme, opepříme podle chuti, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.