Pečené maso s artyčoky
90 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůArtyčoky
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyČesnek
- 20gramůCibulka jarní
- 1,5decilitryVíno bílé
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 100gramůRajčata
- 100gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme z hrnce a udržujeme teplé.
- 2Artyčoky očistíme od vrchních listů, odstraníme lodyhu, nakrájíme artyčoky na čtvrtky, vložíme do vody s citrónovou šťávou, aby neztratili původní barvu.
- 3Do stejného hrnce přidáme lžící oleje, rozehřejeme, dáme do něj prolisovaný česnek, oloupanou, na čtvrtky nakrájenou jarní cibulku spolu s natí, na mírném ohni 3 minuty smažíme. Potom přilijeme víno, vývar, drobně pokrájená rajčata, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené maso, připravené artyčoky, přiklopíme poklici, v nahřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.
- 4Upečené a měkké maso vytáhneme z trouby, přisypeme pokrájené olivy, posypeme oreganem. Maso vyndáme z hrnce, necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na tenké plátky, podle porcí rozdělíme na mělké talíře. Ke každé porci přidáme čerstvou zeleninu, maso polijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.