Pečené mladé kuře s bramborami a rozmarýnem

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
52 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře o váze 1000 – 1200 g rozčtvrtíme, odsekneme páteř a jednotlivé porce zploštíme. Dále narhubo posekáme 4 lžíce rozmarýnu a se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku.
  • 2
    3 lžíce extra panenského olivového oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící posekaného rozmarýnu, utřeným česnekem a špetkou pepře. Vše důkladně promícháme, porce kuřete vložíme do mísy, přelijeme marinádou, přikryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce uležet.
  • 3
    Marinované porce ještě mírně posolíme a na mřížce pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, maso každých 15 minut obracíme.
  • 4
    Oloupeme 800 g brambor, nakrájíme je na velké kostky a dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory opatrně promícháme s jednou lžící extra panenského olivového oleje.
  • 5
    Pečené kuře servírujeme s vařenými bramborami sypanými sekaným rozmarýnem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.