Pečené plátky lilku s ořechy a česnekem

42 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
16 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme osušíme a podélně je rozkrájíme na plátky silné 2,5 cm. Osolíme je (1 lžíce) a necháme 20 minut "vypotit". Potom je opláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Mezitím si očistíme česnek, posekáme ho nadrobno a odložíme do misky. Posekáme loupané mandle a vlašské ořechy a odložíme je do druhé misky.
  • 3
    Připravíme si jogurtový dip. Očistíme lahůdkové cibule a pokrájíme je na velmi tenké kroužky. Do mísy si dáme bílý jogurt, cibuli, sůl, citrónový pepř, posekané mandle, přidáme čerstvě pomleté nové koření, hřebíček a zázvor. Vše důkladně promícháme a dip rozdělíme do malých misek.
  • 4
    Ve větší pánvi si rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany do zlatohněda. Restujeme je přibližně po 1,5 minutě z každé strany. Když máme jednu stranu orestovanou, plátky otočíme, posypeme bylinkovou solí, čerstvě mletým pepřem 4 barev, česnekem a restujeme druhou stranu. Pak osolíme a okořeníme orestované druhé strany lilků a vyjmeme je z oleje. Lilky ozdobně poskládáme na talíře, ozdobíme je posekanými vlašskými ořechy a servírujeme je s jogurtovým dipem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.