Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou
30 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 5lžicMajonéza
- 2lžíceOlej olivový
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce metlou smícháme majonézu s hořčicí, podle chuti opepříme a osolíme.
- 2Polovinu prolisovaného česneku smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.
- 3Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 4V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem ochuceným česnekem.
- 5Upečené filé podáváme s majonézou s hořčicí, posypané nakrájenou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.