Pečené rybičky
40 min.
Ingredience
- 60gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůStrouhanka
- 800gramůAnčovička - filety
- 150mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
48 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybičky důkladně promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a osušíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně se stroužky česneku. Vše vhodíme do mísy, přisypeme strouhanku, po špetce soli a pepře, vše dobře promícháme.
- 2Lžící oleje vytřeme dno pekáče, vysypeme strouhankou, česnekem a petrželkou, posypeme rovnoměrnou vrstvu rybiček. Zasypeme vrstvou směsi strouhanky, česneku a petrželky, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje.
- 3Přidáme vrstvu rybiček a nahoru vrstvu ze strouhanky, česneku a petrželky. Zalijeme olejem. Všechny vrstvy by měly být dohromady vysoké 5-6 cm. Pekáč dáme na asi 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.