Pečené rybičky

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
48 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybičky důkladně promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a osušíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně se stroužky česneku. Vše vhodíme do mísy, přisypeme strouhanku, po špetce soli a pepře, vše dobře promícháme.
  • 2
    Lžící oleje vytřeme dno pekáče, vysypeme strouhankou, česnekem a petrželkou, posypeme rovnoměrnou vrstvu rybiček. Zasypeme vrstvou směsi strouhanky, česneku a petrželky, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje.
  • 3
    Přidáme vrstvu rybiček a nahoru vrstvu ze strouhanky, česneku a petrželky. Zalijeme olejem. Všechny vrstvy by měly být dohromady vysoké 5-6 cm. Pekáč dáme na asi 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.