Pečené sardinky
25 min.
Ingredience
- 1kusAnčovička - filety
- 30gramůHrozinky
- 50gramůPetržel - nať
- 3kusyBobkový list
- 40gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůOříšky piniové
- 400gramůSardinka obecná
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky dáme bobtnat do misky s vlažnou vodou. Mezitím oškrábeme ze sardinek šupiny, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, vykucháme a naplocho je otevřeme, propláchneme pod studenou vodou a čistou utěrkou osušíme. Z ančovičky smyjeme pod studenou vodou veškerou sůl a vyjmeme jí páteř. Opereme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně s ančovičkou.
- 2V nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku - stačí pár minut, aby mírně zezlátla. Přesypeme ji do mísy, promícháme se scezenými a nasekanými hrozinkami, piniovymi semínky, nasekanou petrželkou a ančovičkou. Vše promícháme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Dřevěnou vařečkou promícháme dohladka.
- 3Potřeme sardinky po jedné straně touto směsí, potom je otočíme a potřeme i druhou stranu. Zapékací nádobu vytřeme olejem, vložíme do ní sardinky, přidáme bobkový list, zasypeme vše zbývající strouhankou a zalijeme zbytkem oleje. Dáme zapékací nádobu do trouby předehřáté na 180°C a necháme sardinky 10 minut péct. Podávat je můžeme buď horké nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.