Pečené sardinky ve smetaně
65 min.
Ingredience
- Na vytření pekáčku
- Ochucená smetana
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyHořčice
- 3špetkySůl
- 550gramůBrambory
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 200baleníSardinky v oleji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
65 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky (silné asi 0.5 cm) a odložíme je do mísy. Ochutíme je solí, drceným kmínem, pepřem a promícháme. Očištěné cibule nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si na másle osmažíme cibuli dozlatova. Konzervované sardinky slijeme z oleje.
- 2Pekáček vytřeme máslem. Na dno pekáčku položíme 1/3 brambor, na brambory poklademe 1/2 cibule, na ni dáme 1/2 konzervovaných sardinek. Znovu poklademe 2/3 brambor, 2/2 cibule a 2/2 sardinek. Poslední vrstva je z brambor, které ještě polijeme olejem ze sardinek. Pekáček dáme do předehřáté trouby na 200°C.
- 3V misce si rozmícháme smetanu se solí a hořčicí. Po 10 minutách pečení sardinky přelijeme smetanou a dáme dopéct. Pečeme ještě přibližně 35 minut dozlatova.
- 4Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Porce sardinek s bramborami posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.