Pečený králík na pivu se zeleninou
90 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 100gramůKvěták
- 100gramůBrokolice
- 150gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1,5kilogramyKrálík
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo, květák s brokolicí rozebereme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Králíka vložíme do pekáče vymazaného máslem, přidáme zeleninu, opepříme, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký.
- 3Maso během pečení poléváme výpekem a je-li potřeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.