Pečený lilek s červenou řepou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
62 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka, asi 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, oloupeme a na středně velkém struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme ocet, med, kmín, 2 lžíce oleje, promícháme a zatím necháme stranou.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, vložíme mleté maso, podle chuti nastrouháme muškátový květ, osolíme, opepříme a podusíme do změknutí masa.
  • 3
    Lilek rozkrojíme po délce, vydlabeme střed, a poloviny naskládáme na pečící plech. Vezmeme připravenou červenou řepu a lžící naplníme poloviny lilku. Na řepu položíme plátek eidamu, následovně mleté maso, a zase červenou řepu.
  • 4
    Do smetany rozklepneme celé vejce, rozšleháme a zalijeme naplněné lilky. Posypeme nasekanou petrželovou nati, vložíme do předehřáté trouby, kde zapékáme asi 30 minut.
  • 5
    Upečený pokrm vyndáme z trouby, porce klademe na teplé talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.