Pečený lilek s červenou řepou
60 min.
Ingredience
- 300gramůČervená řepa
- 1decilitrOlej olivový
- 10gramůKmín celý
- 1lžíceOcet malinový
- 1lžíceMed včelí
- 400gramůLilek
- 500gramůVepřové maso mleté
- 10gramůMuškátový květ
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
62 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka, asi 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, oloupeme a na středně velkém struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme ocet, med, kmín, 2 lžíce oleje, promícháme a zatím necháme stranou.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, vložíme mleté maso, podle chuti nastrouháme muškátový květ, osolíme, opepříme a podusíme do změknutí masa.
- 3Lilek rozkrojíme po délce, vydlabeme střed, a poloviny naskládáme na pečící plech. Vezmeme připravenou červenou řepu a lžící naplníme poloviny lilku. Na řepu položíme plátek eidamu, následovně mleté maso, a zase červenou řepu.
- 4Do smetany rozklepneme celé vejce, rozšleháme a zalijeme naplněné lilky. Posypeme nasekanou petrželovou nati, vložíme do předehřáté trouby, kde zapékáme asi 30 minut.
- 5Upečený pokrm vyndáme z trouby, porce klademe na teplé talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.